Hout beton schutting laten plaatsen

Is het tijd voor een nieuwe schutting? Dan is het interessant om een hout beton schutting te overwegen, want het heeft heel wat voordelen. Bij Voordeel Schutting kan je het op maat laten maken waardoor het perfect in je tuin past en helemaal afgestemd is op je noden en wensen. Ontdek meer over de mogelijkheden!

Hout beton schutting

Soorten Hout

Grenen scherm

Geïmpregneerd grenen

21 planken in combinatie met grijs beton

Douglas scherm

Douglas

21 planken in combinatie met grijs beton

zwart gespoten

Zwart

21 planken in combinatie met grijs beton

Scandinavisch vuren

Scandinavisch vuren

21 planken in combinatie met grijs beton

Wat is een hout beton schutting?

Een hout beton schutting is een houten omheining die voorzien is van betonpalen en betonnen onderplaten. Het zijn dus in principe houten tuinschermen die uitrusten op platen die gedeeltelijk in de grond zijn gegraven. Dit soort omheining is erg populair door de vele voordelen die het heeft.

Voordelen van een hout beton schutting

Overweeg je om een hout beton omheining te kopen? Dan is het handig om te weten wat de voordelen zijn. En die zijn legio. Zo is dit soort omheining duurzaam, mooi en onderhoudsvriendelijk. Maar er zijn nog tal van andere voordelen! 

De industriële look heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Het wordt tegenwoordig dan ook vaak toegepast in woningen en tuinen. Het voordeel van deze stijl is dat het zowel warmte uitstraalt als een stoer kantje heeft. Omdat er bij een industriële look vaak gebruikgemaakt wordt van materialen zoals beton en hout, past dit soort omheining er perfect bij. Maar dankzij de aanwezigheid van hout en de mooie strakke uitstraling, staat het ook mooi in een landelijke of moderne tuin.

Beton en hout zijn twee materialen die erg duurzaam zijn. Een omheining dat gemaakt is uit deze materialen heeft dan ook een erg lange levensduur. Dat is erg belangrijk, want van een nieuwe schutting wil je uiteraard zolang mogelijk kunnen genieten. 

Een ander voordeel van een hout-beton omheining is dat het je tuin goed afschermt. Daardoor geniet jij in je tuin van voldoende privacy. Dit is dan ook meteen een van de voornaamste redenen waarom mensen voor dit type van omheining kiezen.

Een hout-beton omheining is makkelijk in onderhoud. Het hout is namelijk meestal voorzien van een afwerkingslaagje waardoor schimmels geen kans maken. Doordat je er weinig onderhoud aan hebt, spaar je tevens heel wat tijd uit.

Maak je keuze uit verschillende houtsoorten

Omheiningen uit hout en beton kunnen gemaakt worden uit diverse houtsoorten. Iedere houtsoort heeft zijn eigen unieke look en voor- en nadelen. Er zijn heel wat mogelijkheden! 

Geïmpregneerd grenen

De eerste houtsoort die je kan kiezen is geïmpregneerd grenen. Doordat het voorzien is van een beschermingslaagje is deze houtsoort uiterst geschikt voor buitengebruik en dus ook voor het vervaardigen van een omheining. Grenen is een houtsoort met een kenmerkende lichtbruine tot bijna gele kleur. Het is dus perfect combineerbaar met verschillende soorten betonkleuren. De houtsoort is vooral populair dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Voordelen

Nadelen

Hardhout

Hardhout heeft een mooie warme kleur. Een omheinging uit dit materiaal zorgt dan ook voor heel wat sfeer in je tuin. Daarnaast is deze houtsoort ontzettend duurzaam. Maar net zoals de andere houtsoorten, heeft hardhout uiteraard ook enkele nadelen. Zo is het erg prijzig.

Voordelen

Nadelen

Lariks douglas

Lariks Douglas hout heeft net zoals hardhout een hele mooie warme uitstraling, maar kost heel wat minder. Het is daarom ook het ideale alternatief als je het budgetvriendelijk wilt houden. Het hout is daarnaast niet gevoelig voor schimmels waardoor het erg duurzaam is. Toch is het ietsje minder duurzaam als bijvoorbeeld geïmpregneerd hout.

Voordelen

Nadelen

Red Class wood

Red Class wood is een goed alternatief voor Douglas hout, omdat het dezelfde mooie kleur heeft en voorzien is van een beter kleurbehoud. Daartegenover staat dat het een beetje duurder is. 

Voordelen

Nadelen

Wil je ook graag een hout beton schutting kopen? Vraag dan een offerte aan

Bij ons kan je terecht voor een beton hout omheining op maat. Je kan dus niet alleen de houtsoort en de kleur van het beton kiezen, maar ook de vormgeving en het formaat. Wil je weten wat het kost en wat de mogelijkheden zijn? Laat dan door ons een offerte opstellen. Het duurt slechts enkele minuutjes en je weet meteen waar je aan toe bent. Heb je nog vragen? Dan mag je ons altijd contacteren!

Diverse betonen palen

Ook op vlak van betonnen balen zijn er diverse mogelijkheden. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren: wit/grijs, antraciet en antraciet gecoat. De laatste optie is de donkerste. Wat je het best kiest, hangt vooral af van de look die je wilt creëren. Houd je van stoer of zie heb je een voorkeur voor een zachte uitstraling? Geen nood als je er niet aan uit raakt, want je mag ons gerust om raad vragen!